nutritiesportivaRealitatea oferita de studiile efectuate, arata ca multi dintre noi au nevoie de suplimente nutritive. In ciuda a ceea ce unii dieteticieni de scoala veche si alti experti va spun, exista o baza stiintifica solida pentru suplimentarea cu elemente nutritive a alimentatiei. Chiar si Institutul National pentru Sanatate (din SUA) a recunoscut rolul important al suplimentarii cu elemente nutritive in planul de nutritie al oamenilor activi din punct de vedere fizic.

Gandeste-te, chiar daca ai avea un bucatar personal angajat cu norma intreaga sau daca ai putea sa-ti petreci toata ziua in bucatarie preparandu-ti ”cele mai bune” mancaruri, tot nu ai putea fi sigur ca i-ai furnizat organismului tau toate principiile nutritive de care ai nevoie.
Exemplu:
Cantitatea de vitamina C gasita in doua portocale aparent identice poate varia enorm.

Cu cata vreme inainte de a-l cumpara a fost cules acest fruct?
In ce tip de sol a fost cultivat?
Din ce parte a tarii provine fructul? Se folosesc substante,  ingrasaminte si altele pentru cresterea/grabirea coacerii fructului ? Folosesc organisme modificate genetic?
Este practic imposibil sa cunosti valoarea nutritiva exacta a alimentelor. Si chiar daca ai sti exact ce contin, este imposibil (si nepractic) pentru majoritatea oamenilor sa obtina toate elementele nutritive de care are nevoie organismul lor, din hrana obisnuita, fara a depasi cu mult consumul normal de calorii. Acesta este motivul pentru care o parte dintre noi folosim suplimente nutritive. De asemenea, se recomanda aceste suplimente alimentare pentru toti cei care au o viata activa indiferent de sport. Multi considerand ca doar cei care practica fitness sau culturism au nevoie de suplimente. Totalmente gresit! Orice sportiv are nevoie de o nutritie corecta si primul pas pe care ar trebui sa-l faca in acest domeniu este sa vorbeasca cu antrenorul lui.

Este important ca sportivii, ca si antrenorii sa aiba notiuni corecte de nutritie sportiva. Educatia in acest domeniu este necesara nu numai pentru a aduce un avantaj in pregatirea pentru performanta, dar si pentru a evita actiunile in detrimentul pregatirii, cum ar fi cheltuielile.
In experienta internationala, s-a dovedit utila colaborarea cu profesionistii din nutritie sportiva, care cunosc piata suplimentelor nutritive si pot oferi indicatii corecte despre beneficiile lor majore.

 

Sursa: body-building.md

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top