supa-cremaO noua varianta de supa crema de dovleac in care aciditatea rosiilor balanseaza dulceata dovleacului. Ca sa profit de tot ce ne ofera bun dovleacul, am pus in loc de crutoane seminte prajite de dovleac si am stropit-o cu aromatul si sanatosul ulei din seminte de dovleac.

Ingrediente
Supa crema de dovleac si rosii

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)
1 conserva rosii (de 425 ml)
1 ceapa
3 catei usturoi
50 ml vin alb sec
400 ml supa de pui
1 fir cimbru
1 varf lingurita nucsoara macinata
1 lingura unt
1 lingura ulei
sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)
ulei din seminte de dovleac

Portii: 5

Preparare
Supa crema de dovleac si rosii

  1. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.
    * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.
  2. Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.
  3. Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.

 

Citeste mai mult: e-retete.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top