spanac_2  Vă amintiţi de faimosul personaj de desen animat, Popeye Marinarul, şi de celebri lui muşchi? Ei bine, spanacul pe care îl dădea gata la fiecare câteva minute pare că este explicaţia cât se poate de reală! Aşadar, consumaţi-l toată vara pentru un corp perfect tonifiat.

Potrivit cercetătorilor de la Karolinska Institute, Stockholm, nitraţii naturali pe care îi conţine spanacul şi alte vegetale de culoare verde închis (cum ar fi lăptuca) tonifiază musculatura. Ei au strecurat substanţa timp de o săptămână în apa pe care apoi a băut-o un grup de şoareci de laborator, iar apoi le-au disecat musculatura pentru a face comparaţii cu un alt grup, de control.

„Şoarecii care au urmat o dietă cu nitraţi s-au dovedit a avea muşchi mult mai puternici”, a spus unul dintre autorii studiului. Ca urmare a descoperirii făcute, experţii ne recomandă în jur de 200 – 250 de grame de spanac zilnic, aceasta fiind cantitatea suficientă pentru ca musculatura noastră să se fortifice.

Care este însă explicaţia? Ei bine, savanţii au observat că nitraţii stimulează creşterea nivelului a două proteine care se găsesc, în mod natural, în fibra musculară şi care au rolul de a depozita şi elibera calciu (substanţă esenţială în contractarea muşchilor).

Cititi mai mult pe csid.ro

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top