Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:

500 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 oua
8 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
250 ml cafea
3 linguri amaretto
cacao

Preparare:

  • Separam ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul valinat, se bat cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.
  • Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si se omogenizeaza.
  • Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine.
  • Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto.
  • Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza in tava. Se inmoaie pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai. Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Se poate pune cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.
  • Se lasa la frigider 6-7 ore.

Sfatul bucatarilor profesionistiSe pudreaza cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu acao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top