Pateul de casă este o alternativă foarte bună la produsele din comerț. Se poate servi pe felii de pâine integrală, ardei gras sau crackerşi din secară.

Mod de preparare pate de casă din ficat de pui
– 250 grame ficat proaspăt de pui
– 150 ml lapte dulce integral (3.5 grăsime)
– două ouă
– o ceapă medie
– două linguri brânză cremă (aproximativ 65-75 grame)
– 30 grame șuncă fiartă și afumată (fără șorici)
– 30 grame unt (65% grăsime)
– 50 ml vin roșu demisec
– o lingură ulei de măsline
– doi căței de usturoi
– o foaie de dafin
– sare și piper

Se spală ficățeii, se scurg, se curăță de vene și pielițe și se taie în bucăți de aproximativ 2 centimetri.

Se pun într-un vas, se adaugă laptele peste ei și se lasă la frigider pentru aproximativ o oră. De preferat este ca vasul să fie adânc pentru ca laptele să acopere complet ficățeii.

Se pun la fiert ouăle.

Se scurg ficățeii (nu aruncați laptele).

Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc într-o lingură de ulei de măsline.

Se adaugă ficatul de pui și șunca (tăiată mărunt) și se lasă câteva minute, după care se adaugă și laptele, puțin piper și o foaie de dafin.

Se lasă la foc mic-mediu (fără capac) aproximativ 10-15 minute până scade lichidul mai mult de jumătate, după care se adaugă vinul roșu și se mai lasă până scade aproape complet – 5-10 minute (mai trebuie să rămână puțin lichid printre bucățile de ficat de pui).

Se scoate foaia de dafin.

Închideți sursa de caldură și adăugați untul. Amestecați până se topește.

Puneți amestecul în blender.

Se curăță ouăle, se scot gălbenușurile și se pun în blender. Albușul îl puteți consuma apoi împreună cu pate de pui.

Adaugați cele două linguri de branză cremă (de tip Almette) și sare.

Omogenizați amestecul până obțineți o pastă fină și cremoasă.

Puneți în recipiente și lăsați la frig pentru a se mai întări puțin.

Pofta buna!

 

Sursa articol cemancam.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top