Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov organizează un concurs de alergare și atletism, Insport Grand Prix (IGP), aflat la ediția inaugurală. Programat în ziua de sâmbătă, 13 mai, în Parcul Sportiv Tractorul, evenimentul li se adresează tuturor iubitorilor de sport și mișcare în aer liber, indiferent de vârstă, dar și juniorilor de 15-18 ani legitimați la cluburi de atletism sau la cluburi cu secție de atletism.

Primul start se va da la ora 10, iar festivitatea de premiere va începe undeva în jurul orei 13.

Am reținut din comunicatul organizatorilor:
„IGP Brașov și-a propus să promoveze:
– sportul și mișcarea în aer liber, practicate ca și activități de familie;
– alergarea ca și prim pas în practicarea atletismului sau a altor sporturi;
– atletismul în rândul copiilor, tinerilor și adulților;
– alergarea ca și cel mai la îndemână și ieftin sport de practicat;
– Parcul Sportiv Tractorul ca locație ideală pentru activități sportive și de tip outdoor;
– un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, sport și o igienă corespunzătoare a vieții (alimentație, odihnă, recreere etc.).

Probe, categorii și distanțe

1. Cursa „Family” are programat startul la ora 10. Se va alerga în echipă/ familie. O echipă va fi formată din minim un copil (vârsta până la 7 ani) și un părinte, care vor parcurge împreună traseul lung de 1.000 metri. De asemenea, se pot înscrie și echipe/ familii cu mai mulți membri (trei, patru, cinci…), care vor alerga tot împreună și tot pe aceeași distanță de 1.000 metri.

2. Copiii vor alerga la două categorii de vârstă, adică la 7-10 ani (1.000 m fete, 1.200 m băieți) și la 11-14 ani (1.200 m fete, 1.500 m băieți).

3. Juniorii (nelegitimați!) vor avea o singură categorie de vârstă, de 15-18 ani (1.500 m fete, 2.000 m băieți), iar adulții vor concura la +19 ani (2.000 m fete, 2.5000 m băieți) și +45 ani (2.000 m fete, 2.500 m băieți).

4. Sportivii de 15-18 ani legitimați la cluburi de atletism sau la cluburi cu secție de atletism vor concura separat de alergătorii amatori, pe distanțe de 3.000 m fetele, respectiv 4.000 m băieții, și nu se vor putea înscrie și în probele acestora (punctele 1, 2 și 3).

Înscrieri

Taxa de participare în valoare de 20 Ron se va aplica tuturor alergătorilor (amatori și legitimați) care au împlinit vârsta de 14 ani la data de 13 mai 2017. Ceilalți concurenți până la 14 ani, indiferent de categorie, nu vor plăti nicio taxă de participare.

Înscrieri se fac pe pe site-ul http://www.ajabrasov.ro/ sau prin e-mail, la adresa ajabrasov@yahoo.ro, până vineri, 12 mai, ora 17.  De asemenea, vor fi înscrieri și în ziua evenimentului, la fața locului (zona de start). Validarea persoanelor înscrise online va fi făcută sâmbătă, 13 mai, înaintea primului start. În cazul plăților bancare, la validare va fi prezentată dovada plății.

Înainte de start, la ridicarea numărului de concurs este obligatorie semnarea Declarației pe Proprie Răspundere (formulare puse la dispoziție de organizatori). Sportivii legitimați trebuie să aibă carnetul vizat la zi sau adeverință medicală corespunzătoare! Participanții care au împlinit vârsta de 14 ani trebuie să aibă Cartea de Identitate (CI) asupra lor.

Alte informații

Organizatorii vor acorda diplome și medalii pentru primii trei clasați în fiecare probă, dar și alte premii, ce vor fi anunțate pe parcurs, până aproape de ziua concursului.

Insport Grand Prix va avea și o componentă caritabilă, despre care veți fi informați în scurt timp. Ca urmare, orice donație peste taxa de înscriere va fi folosită exclusiv în scop caritabil.

Dacă va fi cazul, AJA Brașov își rezervă dreptul de a interveni cu modificări pe care le va anunța din timp, pentru o corectă și eficientă informare a participanților, părinților și spectatorilor”.

Sursa articol newsbv.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top