Drobul de miel este unul din preparatele traditionale simple si gustoase, fara ingrediente speciale si usor de pregatit, care nu poate lipsi de pe masa de Paste.

 

Ingrediente:

  • 1 kg organe de miel – inima, plamani, ficat, splina, rinichi (curtati bine si tinuti in apa rece pana iese mirosul specific). Se poate adauga si carne de miel, dupa gust si preferinte
  • 1 prapur
  • 4-5 oua
  • 1-2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 2-3 cepe vechi (nu verzi) de dimensiuni medii
  • 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 2-3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de patrunjel
  • marar

Reteta:

Curata si pune la fiert organele
Organele trebuie spalate si taiate in bucati suficient de mici incat sa intre in masina de tocat. Se pun intr-o oala cu apa in care e pus un varf de lingurita de sare. Se fierb pana dau in clocot insa nu foarte mult, ulterior vor fi date la cuptor.

Pregateste verdeata si ceapa
Se spala si se taie verdeata . Verdeta se poate da si prin masina de tocat dar se va strivi destul de tare. Ceapa veche trebuie tocata marunt si calita foarte putin, pana sticleste putin.

Organele fierte se dau prin masina si se amesteca cu verdeata si oualele
Dupa ce au fiert putin, organele si ceapa calita se dau prin masina de tocat. Peste tocatura se adauga 4-5 oua crude (care vor lega compazitia), cu tot cu albus si galbenus, verdeata, patrunjelul si mararul. Se mesteca foarte bine.

Pentru cei care doresc o prezentare deosebita in farfurie, in momentul in care se adauga compozitia in tava, se pun 2 – 3 oua integi,  fierte si decojite astfel: se adauga jumatate de compozitie in tava, se pun oualele fierte si se acopera cu restul de compozitie.

Coacerea
Cuptorul trebuie incins dinainte  la 190-200 de grade. Intr-un vas de iena sau tava se pune prapurele in asa fel incat sa imbrace compozitia complet, si la fund si deasupra. Se pune compozitia si se imbraca bine in prapure. Se da la cuptor. Trebuie tinut cam 40-50 de minute, pana se rumeneste bine de tot.

Acesta retata de drobul de miel, asa cum este prezentata mai sus, nu necesita experienta in bucatarie, iar timpul de preparare este relativ redus, de 30-40 min.

Pofta buna!

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Nutriție și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top